Link do systemu e-Stołówka: https://gdyniasp17.loca.pl/
OPŁATA ZA OBIADY W MARCU WYNOSI 104,50 ZŁ.
TERMIN WPŁAT: OD 26-29 LUTEGO.
29 LUTY TO OSTATECZNA DATA WPŁYWU NA KONTO.
SZANOWNI RODZICE,
OD 1 MARCA 2024 ROKU, ZA POMOCĄ APLIKACJI „E-STOŁÓWKA” PROSZĘ SAMODZIELNIE ZAZNACZAĆ ODWOŁANIA OBIADÓW. ODWOŁANIA W SYSTEMIE BĘDĄ MOŻLIWE DO GODZINY 23.59, W DNIU POPRZEDZAJĄCYM NIEOBECNOŚĆ . W PRZYPADKU GDY JEDNAK DZIECKO BĘDZIE OBECNE, OCZYWIŚCIE BĘDZIE MOŻNA COFNĄĆ ODPIS.
KARTY WEJŚCIOWE NA STOŁÓWKĘ UMOŻLIWIAJĄ WERYFIKACJĘ UCZNIÓW UPRAWNIONYCH DO KORZYSTANIA Z OBIADÓW, JEŚLI UCZEŃ ZGUBI KARTĘ LUB NIE MA JEJ PRZY SOBIE, WCHODZI NA OBIAD PO WPROWADZENIU DANYCH, JEDNAK SPOSÓB TEN, ZNACZNIE OPÓŹNIA WEJŚCIE NA STOŁÓWKĘ, DLATEGO W PRZYPADKU ZGUBIENIA KARTY, TRZEBA BĘDZIE WYROBIĆ JĄ PONOWNIE. PO DOKONANIU WPŁATY 10 ZŁ. NA KONTO RADY RODZICÓW, PROSZĘ O INFORMACJĘ NA E-MAIL: e.buliczak@sp17.eu , CELEM ZAMÓWIENIA NOWEJ KARTY.
SYSTEM „E- STOŁÓWKA” UMOŻLIWI PAŃSTWU WGLĄD DO NALEŻNOŚCI ZA KAŻDY MIESIĄC, WYSOKOŚĆ KWOTY ODPISU ORAZ EWENTUALNYCH NADPŁAT I NIEDOPŁAT. NA BIEŻĄCO W KAŻDYM MIESIĄCU BĘDZIE WIDOCZNE SALDO NA KONCIE PAŃSTWA DZIECKA , NA TEJ PODSTAWIE BĘDĄ PAŃSTWO DOKONYWALI ODLICZEŃ PRZY PŁATNOŚCI ZA OBIADY W KOLEJNYM MIESIĄCU.
FORMA PŁATNOŚCI ORAZ TERMIN SIĘ NIE ZMIENIA, PŁACIMY PRZELEWEM NA KONTO, ZAWSZE UWZGLĘDNIAMY DATĘ WPŁYWU, OSTATECZNY TERMIN WPŁAT, TO OSTATNI DZIEŃ ROBOCZY W MIESIĄCU POPRZEDZAJĄCYM MIESIĄC ŻYWIENIOWY. W PRZYPADKU NIEUISZCZONEJ WPŁATY, KARTA WEJŚCIOWA BĘDZIE NIEAKTYWNA I UCZEŃ NIE BĘDZIE MÓGŁ WEJŚĆ NA STOŁÓWKĘ.
BARDZO PROSZĘ PAMIĘTAĆ O TERMINOWYCH WPŁATACH, CO UŁATWI NAM WSPÓŁPRACĘ. PRZYPOMINAM, ŻE RODZICE ZGŁASZAJĄ WYJŚCIA JEDNODNIOWE, WYCIECZKI POWYŻEJ JEDNEGO DNIA ODPISUJEMY Z AUTOMATU. NIEODLICZONE ODPISY FIGURUJĄ JAKO NADPŁATA DO ZWROTU W CZERWCU LUB W PRZYPADKU WRZEŚNIA – GRUDNIA, NA KONIEC ROKU KALENDARZOWEGO.
WPŁATY MOŻEMY PRZYJMOWAĆ TYLKO DO KOŃCA MIESIĄCA POPRZEDZAJĄCEGO MIESIĄC OBIADOWY !!! ( WYJĄTEK STANOWI STYCZEŃ I WRZESIEŃ, W TYCH MIESIĄCACH WPŁATY UISZCZAMY NA POCZĄTKU MIESIĄCA. )
PRZELEW NA RACHUNEK BANKOWY
nr konta: 69 1440 1026 0000 0000 1253 2927
( w tytule koniecznie podajemy: imię i nazwisko dziecka, aktualna klasa )
W przypadku jakichkolwiek wątpliwości, prosimy o kontakt z sekretariatem szkoły lub bezpośrednio do intendentki na e-mail: e.buliczak@sp17.eu , sekretariat@sp17.edu.gdynia.pl, sekretariat@sp17.eu, tel. 58 620 89 78, 505 276 031
HARMONOGRAM WYDAWANIA OBIADÓW w roku szkolnym 2023/24 – ZOBACZ TUTAJ
Informujemy, że harmonogram wydawania obiadów, może ulec jeszcze zmianie.
Stołówka w roku szkolnym 2023/2024
Cena: 1 obiadu (dwudaniowego z napojem) – 5,50 zł
Termin płatności: wg HARMONOGRAM WPŁAT ZA OBIADY
W przypadku nieobecności dziecka na obiedzie np.: choroba, wycieczka jednodniowa itp., w celu dokonania odpisu, proszę zaznaczyć odwołanie samodzielnie w aplikacji e-stołówka lub zgłosić ten fakt do intendentki w dniu poprzedzającym nieobecność dziecka. Odpisy zgłaszane w dniu wystąpienia nieobecności, nie będą honorowane. Zgłoszone odwołania będą rozliczane przy kolejnej płatności. NIE WOLNO ROBIĆ ODPISÓW BIEŻĄCYCH ( czyli tzw. odpisów ” z góry” ).
Rezygnację z żywienia w następnym miesiącu należy zgłosić do intendenta najpóźniej do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc, którego rezygnacja dotyczy.
POZOSTAŁE DOKUMENTY DO POBRANIA:
JADŁOSPIS AKTUALNY:
Galeria i jadłospisy archiwalne poniżej:
***************************************************************************************************************************
OBIADY SERWOWANE W NASZEJ SZKOLE
GALERIA POGLĄDOWA
Kapuśniak z młodej kapusty. Pierś z kurczaka po tajsku. Kompot wieloowocowy.
Krupnik. Tagliatelle ze szpinakiem i fetą. Napój mięta z cytryną.
Pomidorowa z ryżem. De volaille z ziemniakami. Sałata w jogurcie greckim. Lemoniada.
Zupa ogórkowa. Spaghetti bolognese. Kompot truskawkowy.
Żurek. Pierś z indyka w sosie żurawinowym z rozmarynem. Ziemniaki puree. Surówka z czerwonej kapusty i jabłka. Herbata rumiankowa.
Zupa po królewsku. Karkówka w sosie własnym. Kasza gryczana. Surówka z buraczków. Kompot ze śliwek.
Zupa węgierska. Naleśniki z dżemem morelowym. Jogurt pitny owocowy. Herbata miętowa.
Zupa z czerwonej soczewicy. Ryż z jabłkami, cynamonem i polewą waniliową. Herbata miętowa.
Rosół z makaronem. Udziec z kurczaka pieczony. Ziemniaki. Mizeria. Kompot z owoców mieszanych.
Zupa pieczarkowa. Łazanki z kapustą i kiełbasą. Napój jabłko-mięta.
Zupa krem z cukinii i pora z pestkami słonecznika. Ryż basmati. Pulpet drobiowy w sosie koperkowym. Marchewka z groszkiem. Herbata malinowa z cytryną.
Zupa neapolitańska. Łosoś pieczony. Ziemniaki puree. Kapusta pekińska z pomidorkami koktajlowymi w sosie vinaigrette. Napój jabłko, gruszka rabarbar.
Zupa koperkowa. Pierogi twarogowo-ziemniaczane z cebulką i boczkiem. Surówka z białej kapusty i marchewki. Herbata rumiankowa.
Barszcz czerwony. Kotlet z piersi kurczaka. Ziemniaki. Fasolka szparagowa. Kompot ze śliwek, gruszek i jabłek.
Zupa z dyni i batatów. Zapiekanka meksykańska z kiełbaską i serem.. Herbata malinowa
Grochówka. Schab ze śliwką duszony w sosie. Kasza pęczak. Bukiet warzyw. Woda z miętą i cytryną.
Szczawiowa z jajkiem. Makaron z polewą truskawkową. Napój z owoców cytrusowych.
Zupa krem z warzyw. Krokiety z szynką i serem. Ogórek kiszony. Kompot z owoców mieszanych.
Pomidorowa z makaronem. Gulasz z szynki wieprzowej. Ziemniaki. Surówka marchewkowo-porowa. Napój jabłko-mięta.
Zupa fasolowa. Leczo warzywne z brązowym ryżem. Kompot ze śliwek, jabłek i gruszek.
Zupa ogórkowa. Zrazy wieprzowe z kluskami śląskimi. Modra kapusta. Lemoniada.
Zupa marchewkowa. Pulpet z mielonego dorsza w sosie pomidorowym. Ziemniaki puree. Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka. Soczek multivitamina.
Rosół. Gołąbki w sosie. Ziemniaki. Herbata miętowa.
Żurek. Bitki wołowe z kaszą gryczaną. Surówka z kiszonego ogórka i papryki z cebulką. Kompot ze śliwek.
Barszcz ukraiński. Makaron razowy. Indyk z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym. Sok tłoczony pomarańczowo-jabłkowy.
Kalafiorowa. Kotlet schabowy z ziemniakami puree. Kapusta duszona ze śliwką. Herbata rumiankowa.
Krupnik. Placuszki z jabłkami i bananami. Herbata owoce leśne.
Koperkowa z ryżem. Tagliatelle carbonara. Kompot jabłkowy.
Zupa jarzynowa. Karkówka w sosie z morelami. Ziemniaki. Sałata lodowa z pomidorkami , ogórkiem, rzodkiewką, rukolą, młodym szpinakiem z dressingiem balsamicznym. Napój malina z cytryną.
Zupa krem z pieczonej papryki. Fasolka po bretońsku z bagietką. Herbata rumiankowa.
Kapuśniak. Warzywa pieczone w ziołach z dipem czosnkowym. Stripsy z kurczaka. Herbata owoce leśne.
Krem z dyni. Pierogi serowo jagodowe z polewą waniliową. Herbata miętowa.
Zupa po królewsku. Spaghetti bolognese. Herbata rumiankowa.
Pieczarkowa z makaronem. Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z jaśminowym ryżem. Lemoniada.
Zupa krem cukiniowo-porowy. Ziemniaki puree. Indyk saute. Sok jabłkowy.
Pomidorowa z makaronem. Kasza bulgur. Strogonow. Kompot ze śliwek
Zupa z ciecierzycy. Ryż z jabłkami i polewą waniliową. Herbata miętowa
Krupnik. Zapiekanka mięsno-warzywna z serem. Sok jabłkowy.
Rosół z makaronem. Pieczone podudzie z kurczaka. Ziemniaki puree. Surówka colesław. Napój wiśniowy.
Barszcz biały. Pizzerina pepperoni. Woda z cytryną i miętą.
Zupa ogórkowa. Naleśniki z dżemem truskawkowym. Herbata malinowa.
Kalafiorowa. Devolaille z ziemniakami i sałatą masłową w jogurcie greckim. Kompot śliwkowy.
Zupa meksykańska. Makaron farfalle z twarogiem i śmietaną. Lemoniada z pomarańczy, cytryny, grejpfruta. Banan
Koperkowa z ryżem. Kotlet mielony z ziemniakami. Buraczki. Herbata rumiankowa.
Kapuśniak. Pierś z indyka w sosie potrawkowym. Ryż basmati. Marchewka z groszkiem. Kompot wieloowocowy.
Szczawiowa z ryżem. Łosoś pieczony w ziołach. Kapusta pekińska z ogórkiem i pomidorkami w sosie vinaigrette. Herbata miętowa.
Krupnik. Gołąbki z ziemniakami. Kompot jabłkowy.
Brokułowa. Kurczak po tajsku z brązowym ryżem. Sok pomarańczowy.
Zupa marchewkowa. Karkówka w sosie własnym z kaszą gryczaną. Surówka z czerwonej kapusty i jabłka. Herbata rumiankowa.
Dyniowa. Filet z piersi kurczaka panierowany. Ziemniaki. Mizeria. Kompot wieloowocowy.
Pomidorowa z ryżem. Makaron ze szpinakiem i fetą. Kompot jabłkowy
Zupa z czerwonej soczewicy. Kopytka z masełkiem. Napój wiśniowy.
Kalafiorowa. Kotlet schabowy z ziemniakami puree i kiszonym ogórkiem. Herbata rumiankowa.
Żurek. Makaron z sosem truskawkowym. Kompot śliwkowy.
Zupa z fasolki szparagowej. Pulpet drobiowy w sosie koperkowym z ryżem. Marchewka po parysku.
Barszcz czerwony. Filet z dorsza panierowany z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka. Herbata miętowa.
Rosół z makaronem. Ratatouille z ryżem. Lemoniada
Zupa ogórkowa. Ziemniaki. Kotlet pożarski z surówką z marchewki i pora. Kompot jabłkowy.
Zupa pieczarkowa. Łazanki z kapustą i kiełbasą. Sok pomarańczowy.
Barszcz ukraiński. Pierogi twarogowo-ziemniaczane z cebulką, Surówka z kapusty, marchewki i kukurydzy. Herbata malinowa.
Krupnik, Spaghetti bolognese. Sok jabłkowy..
Zupa krem z białych warzyw z kaszą jaglaną i gruszką. Gulasz z makaronem razowym i zielonym groszkiem, Napój miętowo-cytrynowy.
Koperkowa z ryżem. Warzywa pieczone w ziołach. Kąski drobiowe w panierce z dodatkiem sosu tysiąca wysp . Sok pomarańczowy.
Fasolowa. Placuszki z cukinii z tzatzikami. Herbata rumiankowa.
Zupa jarzynowa. Pierogi z mięsem. Surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka. Napój malinowy.
Krem z dyni z pestkami słonecznika. Indyk w sosie potrawkowym z ryżem. Bukiet warzyw.
Rosół z makaronem. Pulpet w sosie paprykowym z ziemniakami i surówką colesław. Sok pomarańczowy.
Zupa ogórkowa. Fasolka po bretońsku z bagietką. Kompot wieloowocowy. Mandarynki.
Pomidorowa z makaronem. Ryż z jabłkami i polewą śmietanowo-jogurtową. Herbata miętowa.
Krupnik. Makaron z sosem bolońskim. Kompot śliwkowy
Zupa marchewkowa. Karkówka w sosie własnym z ziemniakami puree. Surówka z kapusty czerwonej i jabłka. Napój wiśniowy.
Zupa porowo-serowa krem. Leczo z kurczakiem i ryżem. Sok jabłkowy.
Barszcz czerwony. Łazanki z kapustą, kiełbaską i boczkiem. Herbata borówkowa. Mandarynki.
Pomidorowa z makaronem. Pierś z kurczaka saute w białym sosie. Ryż. Marchewka duszona z masełkiem.
Krupnik. Kotlet mielony z puree ziemniaczanym i buraczkami. Napój wiśniowy.
Ogórkowa. Makaron z sosem truskawkowym. Herbata malinowa.
Krem z warzyw. Tagliatelle carbonara. Herbata malinowa
Zupa ziemniaczana na wędzonce z kiełbaską. Bitki wołowe z kaszą gryczaną i surówką z ogórka i papryki. Lemoniada
Żurek. Pulpet drobiowy z ryżem. Surówka z marchewki, selera i ananasa. Woda z cytryną i miętą.
Kapuśniak. Zapiekanka meksykańska. Napój malinowo-ananasowy.
Rosół. Pierogi serowo-jagodowe z polewą śmietanową. Herbata miętowa.
Brokułowa. Spaghetti bolognese. Kompot wieloowocowy.
Koperkowa. Pieczone podudzie z kurczaka. Ziemniaki z mizerią. Napój wiśniowy.
Grochówka. Placki z bananami i jabłkami. Herbata miętowa.
Krem z dyni. Gulasz z szynki wp. z kaszą i warzywami. Kompot śliwkowy.
Kalafiorowa. Kotlet z dorsza z ziemniakami puree. Surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka. Rumiankowa
Krem z cukinii i pora. Makaron farfalle z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami. Sok „zimowe jabłko”
Ogórkowa. Kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka meksykańska. Sok pomarańczowy.
Zupa gulaszowa. Kaszka manna z musem z malin. Woda z cytryną i miętą. Jabłko.
Pieczarkowa. Fasolka po bretońsku. Bułka grahamka. Herbata rumiankowa.
Zupa z kapustą pekińską , pomidorami, fasolką i kukurydzą. Kotlet jajeczny z ziemniakami puree i bukietem warzyw.
Pomidorowa z makaronem. Devolaille z ziemniakami puree i fasolką szparagową. Kompot wieloowocowy.
Krem z dyni ze słonecznikiem. Pieczeń wieprzowa z kaszą gryczaną. Surówka colesław. Napój malinowy.
Zupa jarzynowa. Łazanki z kapustą, kiełbaską i boczkiem. Sok pomarańczowy.
Żurek. Pulpet drobiowy w sosie koperkowym z ryżem basmati oraz surówką marchewkowo-selerową z ananasem. Kompot jabłkowy.
Krem z zielonego groszku. Filet z dorsza panierowany. Ziemniaki puree. Kapusta pekińska z pomidorkami w sosie vinaigrette. Herbata miętowa.
Zupa ogórkowa. Kotlet pożarski z ziemniakami puree. Surówka z czerwonej kapusty i jabłka. Woda z cytryną
Zupa z czerwonej soczewicy. Gulasz z szynki wieprzowej z groszkiem. Kasza bulgur. Herbata miętowa.
Koperkowa z ryżem. Gyros z dipem czosnkowym, pieczonymi ziemniaczkami i surówką z sałaty lodowej, ogórka, rzodkiewki, pomidorków i rukoli. Kompot truskawkowy.
Barszcz ukraiński. Ryż z jabłkami i polewą waniliową. Sok z grejpfruta, pomarańczy i cytryny.
Grochówka. Kaszka manna z musem z truskawek. Lemoniada
Krem z papryki. Indyk w sosie potrawkowym z ryżem. Herbata z owoców leśnych.
Pomidorowa z makaronem. Kotlet schabowy z ziemniakami i kapustą duszoną ze śliwką. Kompot gruszkowo-jabłkowy.
Szczawiowa z ryżem. Pierogi serowo-malinowe z polewą waniliową. Herbata miętowa.
Krupnik. Tagliatelle ze szpinakiem. Kompot z owoców mieszanych.
Kalafiorowa. Kotlet mielony z ziemniakami puree. Surówka z kiszonego ogórka, papryki i szczypiorku. Napój wiśniowy.
Zupa marchewkowa. Kurczak po tajsku z ryżem Herbata z owoców leśnych.
Zupa krem z cukinii i pora. Bitki schabowe w sosie pieczarkowym z kaszą i buraczkami. Kompot jabłkowy
Kapuśniak. Filet z łososia pieczony z ziemniakami puree i mizerią. Herbata miętowa.
Pomidorowa z ryżem. Pierogi z mięsem okraszone cebulką. Surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy.
Rosół z makaronem. Udziec z kurczaka pieczony. Ziemniaki. Surówka z sałaty lodowej, ogórka i rzodkiewki w jogurcie greckim. Sok pomarańczowy.
Zupa ziemniaczana z kiełbasą. Strogonow z kaszą jęczmienną. Kompot gruszkowo-jabłkowy.
Zupa jarzynowa. Placki z jabłkami. Jogurt wieloowocowy. Herbata miętowa.
Zupa brokułowa. Makaron z sosem truskawkowym.