Link do systemu e-Stołówka: https://gdyniasp17.loca.pl/
SZANOWNI RODZICE ,
Podczas Rajdu, dzieci otrzymają ciepłą herbatę miętową oraz grochówkę z bułką. Z powodu odwołania obiadu w dniu 11 października, uczniom klas III-VII przysługuje odliczenie. Odpis zaznacza Intendent. Klasy 0-II oraz VIII otrzymają obiad w szkole.
WPŁATY ZA OBIADY REALIZUJEMY PRZELEWEM TRADYCYJNYM, NIE MA MOŻLIWOŚCI DOKONYWANIA WPŁAT POPRZEZ SYSTEM E-STOŁÓWKA . RODZICE UCZNIÓW, KTÓRZY KORZYSTAJĄ Z OBIADÓW ZOBOWIĄZANI SĄ DO POSIADANIA KONTA W SYSTEMIE ” E-STOŁÓWKA”, W TYM CELU W DEKLARACJI TRZEBA UZUPEŁNIĆ RÓWNIEŻ ADRES E-MAILOWY, NA KTÓRY ZOSTANIE PRZESŁANY LINK AKTYWACYJNY. DOTYCZY TO OCZYWIŚCIE UCZNIÓW, KTÓRZY JESZCZE NIE POSIADAJĄ KONTA.
UCZNIOWIE WCHODZĄ NA STOŁÓWKĘ NA PODSTAWIE KARTY ELEKTRONICZNEJ, OPŁATA ZA KARTĘ JEST JEDNORAZOWA. KWOTĘ 10 ZŁ TRZEBA WPŁACIĆ NA KONTO RADY RODZICÓW, A NASTĘPNIE POTWIERDZIĆ E-MAILOWO DOKONANIE WPŁATY DO INTENDENTKI. PONIŻSZY NR RACHUNKU DOTYCZY TYLKO OBIADÓW. KONTO RADY RODZICÓW DOSTĘPNE NA STRONIE SZKOŁY W ZAKŁADCE „DLA RODZICA „
OD 1 MARCA 2024 ROKU, ZA POMOCĄ MODUŁU „E-RODZIC”, RODZICE SAMODZIELNIE ZAZNACZAJĄ ODWOŁANIA OBIADÓW. ODWOŁANIA W SYSTEMIE BĘDĄ MOŻLIWE DO GODZINY 23.59, W DNIU POPRZEDZAJĄCYM NIEOBECNOŚĆ. W PRZYPADKU GDY JEDNAK DZIECKO BĘDZIE OBECNE, MOŻNA COFNĄĆ ODPIS U INTENDENTKI. SYSTEM „E- STOŁÓWKA” UMOŻLIWI PAŃSTWU WGLĄD DO NALEŻNOŚCI ZA KAŻDY MIESIĄC, WYSOKOŚĆ KWOTY ODPISU ORAZ EWENTUALNYCH NADPŁAT I NIEDOPŁAT. NA BIEŻĄCO W KAŻDYM MIESIĄCU BĘDZIE WIDOCZNE SALDO NA KONCIE PAŃSTWA DZIECKA , NA TEJ PODSTAWIE BĘDĄ PAŃSTWO DOKONYWALI ODLICZEŃ PRZY PŁATNOŚCI ZA OBIADY W KOLEJNYM MIESIĄCU.
NIEODLICZONE ODPISY FIGURUJĄ JAKO NADPŁATA DO ZWROTU W CZERWCU LUB W PRZYPADKU WRZEŚNIA – GRUDNIA, NA KONIEC ROKU KALENDARZOWEGO. PRZYPOMINAM, ŻE RODZICE ODPISUJĄ WYJŚCIA JEDNODNIOWE, WYCIECZKI POWYŻEJ JEDNEGO DNIA ODPISUJEMY Z AUTOMATU. WPŁATY MOŻEMY PRZYJMOWAĆ TYLKO DO KOŃCA MIESIĄCA POPRZEDZAJĄCEGO MIESIĄC ŻYWIENIOWY !!! ( WYJĄTEK STANOWI STYCZEŃ I WRZESIEŃ, W TYCH MIESIĄCACH WPŁATY UISZCZAMY NA POCZĄTKU MIESIĄCA. )
PRZELEW NA RACHUNEK BANKOWY
nr konta: 69 1440 1026 0000 0000 1253 2927
( w tytule koniecznie podajemy: imię i nazwisko dziecka, aktualna klasa )
Odpisy zgłaszane w dniu wystąpienia nieobecności, nie będą honorowane. Zgłoszone odwołania będą rozliczane przy kolejnej płatności. NIE WOLNO ROBIĆ ODPISÓW BIEŻĄCYCH ( czyli tzw. odpisów ” z góry” ). Rezygnację z żywienia w następnym miesiącu należy zgłosić do intendenta najpóźniej do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc, którego rezygnacja dotyczy . W przypadku jakichkolwiek wątpliwości, prosimy o kontakt z sekretariatem szkoły lub bezpośrednio do intendentki na e-mail: e.buliczak@sp17.eu , sekretariat@sp17.edu.gdynia.pl, sekretariat@sp17.eu, tel. 58 620 89 78, 505 276 031
HARMONOGRAM WYDAWANIA OBIADÓW w roku szkolnym 2024/25 – ZOBACZ TUTAJ
Informujemy, że harmonogram wydawania obiadów, może ulec jeszcze zmianie.
Stołówka w roku szkolnym 2024/202 5
Cena: 1 obiadu (dwudaniowego z napojem) – 5,50 zł
Termin płatności: wg HARMONOGRAM WPŁAT ZA OBIADY
DOKUMENTY DO POBRANIA:
DEKLARACJA OBIADOWA
REGULAMIN KORZYSTANIA ZE STOŁÓWKI SZKOLNEJ W SZKOLE PODSTAWOWEJ NR 17
OŚWIADCZENIE O REZYGNACJI Z OBIADU
OŚWIADCZENIE DO PROGRAMU DLA SZKÓŁ ” Mleko, owoce i warzywa” (klasy I-V )
JADŁOSPIS AKTUALNY:
Galeria i jadłospisy archiwalne poniżej:
OBIADY SERWOWANE W NASZEJ SZKOLE
GALERIA POGLĄDOWA
Kapuśniak z młodej kapusty. Pierś z kurczaka po tajsku. Kompot wieloowocowy.
Krupnik. Tagliatelle ze szpinakiem i fetą. Napój mięta z cytryną.
Pomidorowa z ryżem. De volaille z ziemniakami. Sałata w jogurcie greckim. Lemoniada.
Zupa ogórkowa. Spaghetti bolognese. Kompot truskawkowy.
Żurek. Pierś z indyka w sosie żurawinowym z rozmarynem. Ziemniaki puree. Surówka z czerwonej kapusty i jabłka. Herbata rumiankowa.
Zupa po królewsku. Karkówka w sosie własnym. Kasza gryczana. Surówka z buraczków. Kompot ze śliwek.
Zupa węgierska. Naleśniki z dżemem morelowym. Jogurt pitny owocowy. Herbata miętowa.
Zupa z czerwonej soczewicy. Ryż z jabłkami, cynamonem i polewą waniliową. Herbata miętowa.
Rosół z makaronem. Udziec z kurczaka pieczony. Ziemniaki. Mizeria. Kompot z owoców mieszanych.
Zupa pieczarkowa. Łazanki z kapustą i kiełbasą. Napój jabłko-mięta.
Zupa krem z cukinii i pora z pestkami słonecznika. Ryż basmati. Pulpet drobiowy w sosie koperkowym. Marchewka z groszkiem. Herbata malinowa z cytryną.
Zupa neapolitańska. Łosoś pieczony. Ziemniaki puree. Kapusta pekińska z pomidorkami koktajlowymi w sosie vinaigrette. Napój jabłko, gruszka rabarbar.
Zupa koperkowa. Pierogi twarogowo-ziemniaczane z cebulką i boczkiem. Surówka z białej kapusty i marchewki. Herbata rumiankowa.
Barszcz czerwony. Kotlet z piersi kurczaka. Ziemniaki. Fasolka szparagowa. Kompot ze śliwek, gruszek i jabłek.
Zupa z dyni i batatów. Zapiekanka meksykańska z kiełbaską i serem.. Herbata malinowa
Grochówka. Schab ze śliwką duszony w sosie. Kasza pęczak. Bukiet warzyw. Woda z miętą i cytryną.
Szczawiowa z jajkiem. Makaron z polewą truskawkową. Napój z owoców cytrusowych.
Zupa krem z warzyw. Krokiety z szynką i serem. Ogórek kiszony. Kompot z owoców mieszanych.
Pomidorowa z makaronem. Gulasz z szynki wieprzowej. Ziemniaki. Surówka marchewkowo-porowa. Napój jabłko-mięta.
Zupa fasolowa. Leczo warzywne z brązowym ryżem. Kompot ze śliwek, jabłek i gruszek.
Zupa ogórkowa. Zrazy wieprzowe z kluskami śląskimi. Modra kapusta. Lemoniada.
Zupa marchewkowa. Pulpet z mielonego dorsza w sosie pomidorowym. Ziemniaki puree. Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka. Soczek multivitamina.
Rosół. Gołąbki w sosie. Ziemniaki. Herbata miętowa.
Żurek. Bitki wołowe z kaszą gryczaną. Surówka z kiszonego ogórka i papryki z cebulką. Kompot ze śliwek.
Barszcz ukraiński. Makaron razowy. Indyk z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym. Sok tłoczony pomarańczowo-jabłkowy.
Kalafiorowa. Kotlet schabowy z ziemniakami puree. Kapusta duszona ze śliwką. Herbata rumiankowa.
Krupnik. Placuszki z jabłkami i bananami. Herbata owoce leśne.
Koperkowa z ryżem. Tagliatelle carbonara. Kompot jabłkowy.
Zupa jarzynowa. Karkówka w sosie z morelami. Ziemniaki. Sałata lodowa z pomidorkami , ogórkiem, rzodkiewką, rukolą, młodym szpinakiem z dressingiem balsamicznym. Napój malina z cytryną.
Zupa krem z pieczonej papryki. Fasolka po bretońsku z bagietką. Herbata rumiankowa.
Kapuśniak. Warzywa pieczone w ziołach z dipem czosnkowym. Stripsy z kurczaka. Herbata owoce leśne.
Krem z dyni. Pierogi serowo jagodowe z polewą waniliową. Herbata miętowa.
Zupa po królewsku. Spaghetti bolognese. Herbata rumiankowa.
Pieczarkowa z makaronem. Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z jaśminowym ryżem. Lemoniada.
Zupa krem cukiniowo-porowy. Ziemniaki puree. Indyk saute. Sok jabłkowy.
Pomidorowa z makaronem. Kasza bulgur. Strogonow. Kompot ze śliwek
Zupa z ciecierzycy. Ryż z jabłkami i polewą waniliową. Herbata miętowa
Krupnik. Zapiekanka mięsno-warzywna z serem. Sok jabłkowy.
Rosół z makaronem. Pieczone podudzie z kurczaka. Ziemniaki puree. Surówka colesław. Napój wiśniowy.
Barszcz biały. Pizzerina pepperoni. Woda z cytryną i miętą.
Zupa ogórkowa. Naleśniki z dżemem truskawkowym. Herbata malinowa.
Kalafiorowa. Devolaille z ziemniakami i sałatą masłową w jogurcie greckim. Kompot śliwkowy.
Zupa meksykańska. Makaron farfalle z twarogiem i śmietaną. Lemoniada z pomarańczy, cytryny, grejpfruta. Banan
Koperkowa z ryżem. Kotlet mielony z ziemniakami. Buraczki. Herbata rumiankowa.
Kapuśniak. Pierś z indyka w sosie potrawkowym. Ryż basmati. Marchewka z groszkiem. Kompot wieloowocowy.
Szczawiowa z ryżem. Łosoś pieczony w ziołach. Kapusta pekińska z ogórkiem i pomidorkami w sosie vinaigrette. Herbata miętowa.
Krupnik. Gołąbki z ziemniakami. Kompot jabłkowy.
Brokułowa. Kurczak po tajsku z brązowym ryżem. Sok pomarańczowy.
Zupa marchewkowa. Karkówka w sosie własnym z kaszą gryczaną. Surówka z czerwonej kapusty i jabłka. Herbata rumiankowa.
Dyniowa. Filet z piersi kurczaka panierowany. Ziemniaki. Mizeria. Kompot wieloowocowy.
Pomidorowa z ryżem. Makaron ze szpinakiem i fetą. Kompot jabłkowy
Zupa z czerwonej soczewicy. Kopytka z masełkiem. Napój wiśniowy.
Kalafiorowa. Kotlet schabowy z ziemniakami puree i kiszonym ogórkiem. Herbata rumiankowa.
Żurek. Makaron z sosem truskawkowym. Kompot śliwkowy.
Zupa z fasolki szparagowej. Pulpet drobiowy w sosie koperkowym z ryżem. Marchewka po parysku.
Barszcz czerwony. Filet z dorsza panierowany z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka. Herbata miętowa.
Rosół z makaronem. Ratatouille z ryżem. Lemoniada
Zupa ogórkowa. Ziemniaki. Kotlet pożarski z surówką z marchewki i pora. Kompot jabłkowy.
Zupa pieczarkowa. Łazanki z kapustą i kiełbasą. Sok pomarańczowy.
Barszcz ukraiński. Pierogi twarogowo-ziemniaczane z cebulką, Surówka z kapusty, marchewki i kukurydzy. Herbata malinowa.
Krupnik, Spaghetti bolognese. Sok jabłkowy..
Zupa krem z białych warzyw z kaszą jaglaną i gruszką. Gulasz z makaronem razowym i zielonym groszkiem, Napój miętowo-cytrynowy.
Koperkowa z ryżem. Warzywa pieczone w ziołach. Kąski drobiowe w panierce z dodatkiem sosu tysiąca wysp . Sok pomarańczowy.
Fasolowa. Placuszki z cukinii z tzatzikami. Herbata rumiankowa.
Zupa jarzynowa. Pierogi z mięsem. Surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka. Napój malinowy.
Krem z dyni z pestkami słonecznika. Indyk w sosie potrawkowym z ryżem. Bukiet warzyw.
Rosół z makaronem. Pulpet w sosie paprykowym z ziemniakami i surówką colesław. Sok pomarańczowy.
Zupa ogórkowa. Fasolka po bretońsku z bagietką. Kompot wieloowocowy. Mandarynki.
Pomidorowa z makaronem. Ryż z jabłkami i polewą śmietanowo-jogurtową. Herbata miętowa.
Krupnik. Makaron z sosem bolońskim. Kompot śliwkowy
Zupa marchewkowa. Karkówka w sosie własnym z ziemniakami puree. Surówka z kapusty czerwonej i jabłka. Napój wiśniowy.
Zupa porowo-serowa krem. Leczo z kurczakiem i ryżem. Sok jabłkowy.
Barszcz czerwony. Łazanki z kapustą, kiełbaską i boczkiem. Herbata borówkowa. Mandarynki.
Pomidorowa z makaronem. Pierś z kurczaka saute w białym sosie. Ryż. Marchewka duszona z masełkiem.
Krupnik. Kotlet mielony z puree ziemniaczanym i buraczkami. Napój wiśniowy.
Ogórkowa. Makaron z sosem truskawkowym. Herbata malinowa.
Krem z warzyw. Tagliatelle carbonara. Herbata malinowa
Zupa ziemniaczana na wędzonce z kiełbaską. Bitki wołowe z kaszą gryczaną i surówką z ogórka i papryki. Lemoniada
Żurek. Pulpet drobiowy z ryżem. Surówka z marchewki, selera i ananasa. Woda z cytryną i miętą.
Kapuśniak. Zapiekanka meksykańska. Napój malinowo-ananasowy.
Rosół. Pierogi serowo-jagodowe z polewą śmietanową. Herbata miętowa.
Brokułowa. Spaghetti bolognese. Kompot wieloowocowy.
Koperkowa. Pieczone podudzie z kurczaka. Ziemniaki z mizerią. Napój wiśniowy.
Grochówka. Placki z bananami i jabłkami. Herbata miętowa.
Krem z dyni. Gulasz z szynki wp. z kaszą i warzywami. Kompot śliwkowy.
Kalafiorowa. Kotlet z dorsza z ziemniakami puree. Surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka. Rumiankowa
Krem z cukinii i pora. Makaron farfalle z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami. Sok „zimowe jabłko”
Ogórkowa. Kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka meksykańska. Sok pomarańczowy.
Zupa gulaszowa. Kaszka manna z musem z malin. Woda z cytryną i miętą. Jabłko.
Pieczarkowa. Fasolka po bretońsku. Bułka grahamka. Herbata rumiankowa.
Zupa z kapustą pekińską , pomidorami, fasolką i kukurydzą. Kotlet jajeczny z ziemniakami puree i bukietem warzyw.
Pomidorowa z makaronem. Devolaille z ziemniakami puree i fasolką szparagową. Kompot wieloowocowy.
Krem z dyni ze słonecznikiem. Pieczeń wieprzowa z kaszą gryczaną. Surówka colesław. Napój malinowy.
Zupa jarzynowa. Łazanki z kapustą, kiełbaską i boczkiem. Sok pomarańczowy.
Żurek. Pulpet drobiowy w sosie koperkowym z ryżem basmati oraz surówką marchewkowo-selerową z ananasem. Kompot jabłkowy.
Krem z zielonego groszku. Filet z dorsza panierowany. Ziemniaki puree. Kapusta pekińska z pomidorkami w sosie vinaigrette. Herbata miętowa.
Zupa ogórkowa. Kotlet pożarski z ziemniakami puree. Surówka z czerwonej kapusty i jabłka. Woda z cytryną
Zupa z czerwonej soczewicy. Gulasz z szynki wieprzowej z groszkiem. Kasza bulgur. Herbata miętowa.
Koperkowa z ryżem. Gyros z dipem czosnkowym, pieczonymi ziemniaczkami i surówką z sałaty lodowej, ogórka, rzodkiewki, pomidorków i rukoli. Kompot truskawkowy.
Barszcz ukraiński. Ryż z jabłkami i polewą waniliową. Sok z grejpfruta, pomarańczy i cytryny.
Grochówka. Kaszka manna z musem z truskawek. Lemoniada
Krem z papryki. Indyk w sosie potrawkowym z ryżem. Herbata z owoców leśnych.
Pomidorowa z makaronem. Kotlet schabowy z ziemniakami i kapustą duszoną ze śliwką. Kompot gruszkowo-jabłkowy.
Szczawiowa z ryżem. Pierogi serowo-malinowe z polewą waniliową. Herbata miętowa.
Krupnik. Tagliatelle ze szpinakiem. Kompot z owoców mieszanych.
Kalafiorowa. Kotlet mielony z ziemniakami puree. Surówka z kiszonego ogórka, papryki i szczypiorku. Napój wiśniowy.
Zupa marchewkowa. Kurczak po tajsku z ryżem Herbata z owoców leśnych.
Zupa krem z cukinii i pora. Bitki schabowe w sosie pieczarkowym z kaszą i buraczkami. Kompot jabłkowy
Kapuśniak. Filet z łososia pieczony z ziemniakami puree i mizerią. Herbata miętowa.
Pomidorowa z ryżem. Pierogi z mięsem okraszone cebulką. Surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy.
Rosół z makaronem. Udziec z kurczaka pieczony. Ziemniaki. Surówka z sałaty lodowej, ogórka i rzodkiewki w jogurcie greckim. Sok pomarańczowy.
Zupa ziemniaczana z kiełbasą. Strogonow z kaszą jęczmienną. Kompot gruszkowo-jabłkowy.
Zupa jarzynowa. Placki z jabłkami. Jogurt wieloowocowy. Herbata miętowa.
Zupa brokułowa. Makaron z sosem truskawkowym.
Krem z zielonych warzyw. Pulpet w sosie pomidorowym z ziemniakami. Surówka z pora i jabłka. Woda z cytryną i miętą.
Żurek. Leczo z kurczakiem i kaszą bulgur. Herbata z owoców leśnych.
Krem z białych warzyw z gruszką i olejem z pestek dyni. Fasolka po bretońsku z bułką grahamką.. Kompot śliwkowy.
Barszcz czerwony. Filet z dorsza smażony z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka. Herbata miętowa.
Pieczarkowa z makaronem. Bitki wołowe w sosie z kaszą gryczaną i surówką meksykańską. Sok pomarańczowy.
Grochówka. Kotlet z piersi kurczaka z ziemniakami puree i ogórkiem kiszonym. Napój wiśniowy.
Krupnik. Tagliatelle z mieloną łopatką i szpinakiem w sosie serowo-ziołowym. Herbata owocowa.
Rosół z makaronem. Karkówka w sosie własnym z kaszą pęczak. Surówka marchewkowo-porowa. Kompot jabłkowy.
Zupa brokułowa. Gyros z udźca drobiowego z pieczonymi warzywami z dipem tysiąca wysp. Kompot śliwkowy.
Krem z dyni i batatów. Rolada wieprzowo-wołowa z kluskami śląskimi. Modra kapusta. Herbata miętowa.
Barszcz ukraiński. Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z makaronem ryżowym. Sok pomarańczowo-cytrynowy.
Zupa jarzynowa. Łosoś pieczony z sosem cytrynowym. Ryż czarny. Sałata lodowa z ogórkiem, rzodkiewką, selerem naciowym i młodym szpinakiem w vinaigrette. Napój jabłko-wiśnia.
Zupa kalafiorowa. Schab duszony ze śliwką z kaszą jęczmienną. Surówka colesław. Napój wiśniowo-malinowy.
Rosół z makaronem. Fasolka po bretońsku. Bułka kajzerka. Banan. Herbata miętowa.
Pieczarkowa. Kotlet mielony z ziemniakami puree. Buraczki. Woda z cytryną i pomarańczą.
Zupa ogórkowa. Leniwe z masełkiem i bułka tartą. Mus owocowy. Herbata rumiankowa.
Barszcz czerwony. Filet z dorsza smażony z ziemniakami puree. Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka. Herbata owocowa.
Rosół z makaronem. Gołąbki w sosie z ziemniakami. Napój jabłko-wiśnia..
Kapuśniak. Udziec z kurczaka pieczony. Ziemniaki puree. Fasolka szparagowa. Napój malina z cytryną.
Krem z marchewki z pestkami słonecznika. Łazanki. Herbata rumiankowa. Arbuz.
Pieczarkowa z makaronem. Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym z kaszą bulgur. Surówka z kapusty pekińskiej, ogórka i pomidorków w sosie vinaigrette. Kompot jabłkowo-truskawkowy.
Zupa jarzynowa. Pierś z kurczaka panierowana. Ziemniaki puree. Mizeria. Lemoniada. Truskawki na deser
Pomidorowa z ryżem. Gulasz z szynki wp. Kopytka szpinakowe. Buraczki. Kompot wieloowocowy.
Kalafiorowa. Kotlet mielony z ziemniakami puree. Surówka meksykańska. Napój wiśniowy.
Żurek na białej kiełbasie. Kurczak po tajsku z makaronem ryżowym. Woda z cytryną i miętą.
Krem z warzyw. Bitki wołowe w sosie własnym. Kasza gryczana. Ogórek małosolny. Kompot śliwkowy.
Zupa minestrone. Filet z dorsza smażony z ziemniakami. Surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka. Herbata rumiankowa.
Krupnik. Devolaille z młodymi ziemniakami. Surówka z selera, marchewki i jabłka. Sok mandarynkowy.
Gulaszowa. Kaszka manna z musem z malin. Woda z cytryną i miętą.
Rosół. Gyros drobiowy z pieczonymi ziemniakami i dip-em tysiąca wysp. Kompot jabłkowy.
Kapuśniak. Indyk w sosie potrawkowym z ryżem. Koktajl truskawkowo-bananowy.
Barszcz czerwony. Łosoś pieczony z ziemniakami i zielonym ogórkiem. Woda mineralna.
Ogórkowa. Pulpety w sosie koperkowym z ziemniakami. Marchewka z groszkiem. Herbata rumiankowa.
Zupa meksykańska. Tagliatelle ze szpinakiem i fetą. Koktajl malinowy.
Koperkowa. Spaghetti bolognese. Kompot wieloowocowy.
Krem z zielonych warzyw. Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem. Kubuś water plus niespodzianka.
Rosół. De volaille z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej, ogórka zielonego, rzodkiewki w jogurcie. Herbata owoce leśne z cytryną.
Zupa brokułowa. Pulpet wieprzowy w sosie pomidorowym z ryżem. Surówka z kiszonej kapusty i marchewki. Kompot śliwkowy.
Żurek. Tagliatelle z piersią indyka i szpinakiem. Herbata miętowa.
Pieczarkowa. Bitki wieprzowe w sosie z kaszą pęczak. Buraczki. Kompot wieloowocowy.
Zupa z czerwonej soczewicy. Gulasz wołowy z kaszą gryczaną. Surówka z kiszonego ogórka, papryki i szczypiorku. Herbata rumiankowa.
Zupa po tajsku. Leniwe z bułką tartą i masełkiem. Woda z cytryną i listkami mięty.
Pomidorowa z makaronem. Kotlet z mielonego dorsza, ziemniaki puree, surówka marchewkowo-porowa. Kompot gruszkowo-śliwkowy.
Kapuśniak. Pieczone podudzie z kurczaka z ziemniakami i mizerią. Herbata owocowa.
Zupa marchewkowa. Strogonow z kaszą jęczmienną. Kompot śliwkowy.
Kalafiorowa. Kotlet mielony wieprzowy, ziemniaki puree, surówka colesław. Herbata miętowa.
Dyniowa krem. Pulpet z mielonego dorsza w sosie warzywnym z ryżem. Kompot jabłkowo-gruszkowy.
Krupnik. Pierogi z mięsem. Surówka z czerwonej kapusty i jabłka. Napój wiśniowy.
Ogórkowa. Filet z piersi kurczaka z ziemniakami. Surówka z sałaty lodowej, papryki, ogórka, pomidorków w vinaigrette. Lemoniada.
Krem z białych warzyw z gruszką i olejem z pestek dyni. Pulpet z indyka w sosie koperkowym. Marchewka z groszkiem. Kompot śliwkowy.
Pomidorowa. Karkówka w sosie z kaszą pęczak. Ogórek kiszony. Herbata owocowa.
Barszcz ukraiński. Kotlet jajeczny z ziemniakami i fasolką szparagową. Herbata rumiankowa.
Pieczarkowa. Kotlet pożarski, ziemniaki puree. Marchewka z selerem i ananasem. Napój truskawkowy.
Żurek. Kurczak po tajsku z makaronem ryżowym. Woda z cytryną i miętą.
Krem z papryki. Schab ze śliwką z ziemniakami. Buraczki. Herbata malinowa.