Link do systemu e-Stołówka: https://gdyniasp17.loca.pl/
WPŁATA ZA OBIADY W LISTOPADZIE WYNOSI 104,50 ZŁ ( 19 DNI ŻYWIENIOWYCH ). TERMIN WPŁAT: 28-30 PAŹDZIERNIKA, 31 PAŹDZIERNIKA UZNAJEMY WPŁATY WIDOCZNE JUŻ NA KONCIE. PROSZĘ SPRAWDZIĆ SALDO ( odpis ) I ODLICZYĆ OD PEŁNEJ KWOTY ZA OBIADY !!!
RODZICE UCZNIÓW KORZYSTAJĄCYCH Z OBIADÓW ZOBOWIĄZANI SĄ DO POSIADANIA KONTA W SYSTEMIE ” E-STOŁÓWKA”, W TYM CELU W DEKLARACJI TRZEBA UZUPEŁNIĆ RÓWNIEŻ ADRES E-MAILOWY, NA KTÓRY ZOSTANIE PRZESŁANY LINK AKTYWACYJNY. WPŁATY ZA OBIADY REALIZUJEMY PRZELEWEM TRADYCYJNYM, NIE MA MOŻLIWOŚCI DOKONYWANIA WPŁAT POPRZEZ SYSTEM E-STOŁÓWKA . UCZNIOWIE WCHODZĄ NA STOŁÓWKĘ NA PODSTAWIE KARTY ELEKTRONICZNEJ, OPŁATA ZA KARTĘ JEST JEDNORAZOWA. KWOTĘ 10 ZŁ TRZEBA WPŁACIĆ NA KONTO RADY RODZICÓW, A NASTĘPNIE POTWIERDZIĆ E-MAILOWO DOKONANIE WPŁATY DO INTENDENTKI.
OD 1 MARCA 2024 ROKU, ZA POMOCĄ MODUŁU „E-RODZIC”, RODZICE SAMODZIELNIE ZAZNACZAJĄ ODWOŁANIA OBIADÓW. ODWOŁANIA W SYSTEMIE BĘDĄ MOŻLIWE DO GODZINY 23.59, W DNIU POPRZEDZAJĄCYM NIEOBECNOŚĆ. W PRZYPADKU GDY JEDNAK DZIECKO BĘDZIE OBECNE, MOŻNA COFNĄĆ ODPIS U INTENDENTKI. SYSTEM „E- STOŁÓWKA” UMOŻLIWI PAŃSTWU WGLĄD DO NALEŻNOŚCI ZA KAŻDY MIESIĄC, WYSOKOŚĆ KWOTY ODPISU ORAZ EWENTUALNYCH NADPŁAT I NIEDOPŁAT. NA BIEŻĄCO W KAŻDYM MIESIĄCU BĘDZIE WIDOCZNE SALDO NA KONCIE PAŃSTWA DZIECKA , NA TEJ PODSTAWIE BĘDĄ PAŃSTWO DOKONYWALI ODLICZEŃ PRZY PŁATNOŚCI ZA OBIADY W KOLEJNYM MIESIĄCU.
NIEODLICZONE ODPISY FIGURUJĄ JAKO NADPŁATA DO ZWROTU W CZERWCU LUB W PRZYPADKU WRZEŚNIA – GRUDNIA, NA KONIEC ROKU KALENDARZOWEGO. PRZYPOMINAM, ŻE RODZICE ODPISUJĄ WYJŚCIA JEDNODNIOWE, WYCIECZKI POWYŻEJ JEDNEGO DNIA ODPISUJEMY Z AUTOMATU. WPŁATY MOŻEMY PRZYJMOWAĆ TYLKO DO KOŃCA MIESIĄCA POPRZEDZAJĄCEGO MIESIĄC ŻYWIENIOWY !!! ( WYJĄTEK STANOWI STYCZEŃ I WRZESIEŃ, W TYCH MIESIĄCACH WPŁATY UISZCZAMY NA POCZĄTKU MIESIĄCA. )
PRZELEW NA RACHUNEK BANKOWY
nr konta: 69 1440 1026 0000 0000 1253 2927
( w tytule koniecznie podajemy: imię i nazwisko dziecka, aktualna klasa )
Odpisy zgłaszane w dniu wystąpienia nieobecności, nie będą honorowane. Zgłoszone odwołania będą rozliczane przy kolejnej płatności. NIE WOLNO ROBIĆ ODPISÓW BIEŻĄCYCH ( czyli tzw. odpisów ” z góry” ). Rezygnację z żywienia w następnym miesiącu należy zgłosić do intendenta najpóźniej do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc, którego rezygnacja dotyczy . W przypadku jakichkolwiek wątpliwości, prosimy o kontakt z sekretariatem szkoły lub bezpośrednio do intendentki na e-mail: e.buliczak@sp17.eu , sekretariat@sp17.edu.gdynia.pl, sekretariat@sp17.eu, tel. 58 620 89 78, 505 276 031
HARMONOGRAM WYDAWANIA OBIADÓW w roku szkolnym 2024/25 – ZOBACZ TUTAJ
Informujemy, że harmonogram wydawania obiadów, może ulec jeszcze zmianie.
Stołówka w roku szkolnym 2024/202 5
Cena: 1 obiadu (dwudaniowego z napojem) – 5,50 zł
Termin płatności: wg HARMONOGRAM WPŁAT ZA OBIADY
DOKUMENTY DO POBRANIA:
DEKLARACJA OBIADOWA
REGULAMIN KORZYSTANIA ZE STOŁÓWKI SZKOLNEJ W SZKOLE PODSTAWOWEJ NR 17
OŚWIADCZENIE O REZYGNACJI Z OBIADU
OŚWIADCZENIE DO PROGRAMU DLA SZKÓŁ ” Mleko, owoce i warzywa” (klasy I-V )
JADŁOSPIS AKTUALNY:
Galeria i jadłospisy archiwalne poniżej:
Jadłospis 12-15 listopada , 4-8 listopada , 28-30 października , 21-25 października , 15-18 października , 7-11 października , 30.09-4.10.24 , 23 -27 września , 16-20 września , 9-13 września , 5-6 września , 17-20.06.2024 , 10-14.06.2024 , 3-7.06.2024 27-29.05.2024, 20-24.05.2024 , 13-17.05.2024 , 6 – 10.05.2024 , 22.04.2024 , 15.04.2024 08.04.2024 , 03.04.2024 r. 25.03.2024 r. 18.03.2024 r. 11.03.2024 r. 01.03.2024 r. 26.02.2024 r. 19.02.2024 r. 12.02.2024 r Jadłospis „Akcja zima „ 22.01.24 r. 15.01.24 r. 8.01.2024 3.01.2024 18.12..23 11.12.23 4.12.2023 27.11..2023 13.11..2023 6.11.2023 16.10.2023 2.10.2023 25.09.2023 18.09.2023 . 11.09.2023 07.09.2023 12.06.2023 5.06.2023 29.05.2023 15.05.2023 08.05.2023 04.05.2023 17.04.2023 3.04.2023 27.03..23 20.03.23 13.03.23 6.03.23 27.02.23 20.02.23 13.02.23 6.02.23 30.01.23
OBIADY SERWOWANE W NASZEJ SZKOLE
GALERIA POGLĄDOWA
Kapuśniak z młodej kapusty. Pierś z kurczaka po tajsku. Kompot wieloowocowy.
Krupnik. Tagliatelle ze szpinakiem i fetą. Napój mięta z cytryną.
Pomidorowa z ryżem. De volaille z ziemniakami. Sałata w jogurcie greckim. Lemoniada.
Zupa ogórkowa. Spaghetti bolognese. Kompot truskawkowy.
Żurek. Pierś z indyka w sosie żurawinowym z rozmarynem. Ziemniaki puree. Surówka z czerwonej kapusty i jabłka. Herbata rumiankowa.
Zupa po królewsku. Karkówka w sosie własnym. Kasza gryczana. Surówka z buraczków. Kompot ze śliwek.
Zupa węgierska. Naleśniki z dżemem morelowym. Jogurt pitny owocowy. Herbata miętowa.
Zupa z czerwonej soczewicy. Ryż z jabłkami, cynamonem i polewą waniliową. Herbata miętowa.
Rosół z makaronem. Udziec z kurczaka pieczony. Ziemniaki. Mizeria. Kompot z owoców mieszanych.
Zupa pieczarkowa. Łazanki z kapustą i kiełbasą. Napój jabłko-mięta.
Zupa krem z cukinii i pora z pestkami słonecznika. Ryż basmati. Pulpet drobiowy w sosie koperkowym. Marchewka z groszkiem. Herbata malinowa z cytryną.
Zupa neapolitańska. Łosoś pieczony. Ziemniaki puree. Kapusta pekińska z pomidorkami koktajlowymi w sosie vinaigrette. Napój jabłko, gruszka rabarbar.
Zupa koperkowa. Pierogi twarogowo-ziemniaczane z cebulką i boczkiem. Surówka z białej kapusty i marchewki. Herbata rumiankowa.
Barszcz czerwony. Kotlet z piersi kurczaka. Ziemniaki. Fasolka szparagowa. Kompot ze śliwek, gruszek i jabłek.
Zupa z dyni i batatów. Zapiekanka meksykańska z kiełbaską i serem.. Herbata malinowa
Grochówka. Schab ze śliwką duszony w sosie. Kasza pęczak. Bukiet warzyw. Woda z miętą i cytryną.
Szczawiowa z jajkiem. Makaron z polewą truskawkową. Napój z owoców cytrusowych.
Zupa krem z warzyw. Krokiety z szynką i serem. Ogórek kiszony. Kompot z owoców mieszanych.
Pomidorowa z makaronem. Gulasz z szynki wieprzowej. Ziemniaki. Surówka marchewkowo-porowa. Napój jabłko-mięta.
Zupa fasolowa. Leczo warzywne z brązowym ryżem. Kompot ze śliwek, jabłek i gruszek.
Zupa ogórkowa. Zrazy wieprzowe z kluskami śląskimi. Modra kapusta. Lemoniada.
Zupa marchewkowa. Pulpet z mielonego dorsza w sosie pomidorowym. Ziemniaki puree. Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka. Soczek multivitamina.
Rosół. Gołąbki w sosie. Ziemniaki. Herbata miętowa.
Żurek. Bitki wołowe z kaszą gryczaną. Surówka z kiszonego ogórka i papryki z cebulką. Kompot ze śliwek.
Barszcz ukraiński. Makaron razowy. Indyk z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym. Sok tłoczony pomarańczowo-jabłkowy.
Kalafiorowa. Kotlet schabowy z ziemniakami puree. Kapusta duszona ze śliwką. Herbata rumiankowa.
Krupnik. Placuszki z jabłkami i bananami. Herbata owoce leśne.
Koperkowa z ryżem. Tagliatelle carbonara. Kompot jabłkowy.
Zupa jarzynowa. Karkówka w sosie z morelami. Ziemniaki. Sałata lodowa z pomidorkami , ogórkiem, rzodkiewką, rukolą, młodym szpinakiem z dressingiem balsamicznym. Napój malina z cytryną.
Zupa krem z pieczonej papryki. Fasolka po bretońsku z bagietką. Herbata rumiankowa.
Kapuśniak. Warzywa pieczone w ziołach z dipem czosnkowym. Stripsy z kurczaka. Herbata owoce leśne.
Krem z dyni. Pierogi serowo jagodowe z polewą waniliową. Herbata miętowa.
Zupa po królewsku. Spaghetti bolognese. Herbata rumiankowa.
Pieczarkowa z makaronem. Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z jaśminowym ryżem. Lemoniada.
Zupa krem cukiniowo-porowy. Ziemniaki puree. Indyk saute. Sok jabłkowy.
Pomidorowa z makaronem. Kasza bulgur. Strogonow. Kompot ze śliwek
Zupa z ciecierzycy. Ryż z jabłkami i polewą waniliową. Herbata miętowa
Krupnik. Zapiekanka mięsno-warzywna z serem. Sok jabłkowy.
Rosół z makaronem. Pieczone podudzie z kurczaka. Ziemniaki puree. Surówka colesław. Napój wiśniowy.
Barszcz biały. Pizzerina pepperoni. Woda z cytryną i miętą.
Zupa ogórkowa. Naleśniki z dżemem truskawkowym. Herbata malinowa.
Kalafiorowa. Devolaille z ziemniakami i sałatą masłową w jogurcie greckim. Kompot śliwkowy.
Zupa meksykańska. Makaron farfalle z twarogiem i śmietaną. Lemoniada z pomarańczy, cytryny, grejpfruta. Banan
Koperkowa z ryżem. Kotlet mielony z ziemniakami. Buraczki. Herbata rumiankowa.
Kapuśniak. Pierś z indyka w sosie potrawkowym. Ryż basmati. Marchewka z groszkiem. Kompot wieloowocowy.
Szczawiowa z ryżem. Łosoś pieczony w ziołach. Kapusta pekińska z ogórkiem i pomidorkami w sosie vinaigrette. Herbata miętowa.
Krupnik. Gołąbki z ziemniakami. Kompot jabłkowy.
Brokułowa. Kurczak po tajsku z brązowym ryżem. Sok pomarańczowy.
Zupa marchewkowa. Karkówka w sosie własnym z kaszą gryczaną. Surówka z czerwonej kapusty i jabłka. Herbata rumiankowa.
Dyniowa. Filet z piersi kurczaka panierowany. Ziemniaki. Mizeria. Kompot wieloowocowy.
Pomidorowa z ryżem. Makaron ze szpinakiem i fetą. Kompot jabłkowy
Zupa z czerwonej soczewicy. Kopytka z masełkiem. Napój wiśniowy.
Kalafiorowa. Kotlet schabowy z ziemniakami puree i kiszonym ogórkiem. Herbata rumiankowa.
Żurek. Makaron z sosem truskawkowym. Kompot śliwkowy.
Zupa z fasolki szparagowej. Pulpet drobiowy w sosie koperkowym z ryżem. Marchewka po parysku.
Barszcz czerwony. Filet z dorsza panierowany z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka. Herbata miętowa.
Rosół z makaronem. Ratatouille z ryżem. Lemoniada
Zupa ogórkowa. Ziemniaki. Kotlet pożarski z surówką z marchewki i pora. Kompot jabłkowy.
Zupa pieczarkowa. Łazanki z kapustą i kiełbasą. Sok pomarańczowy.
Barszcz ukraiński. Pierogi twarogowo-ziemniaczane z cebulką, Surówka z kapusty, marchewki i kukurydzy. Herbata malinowa.
Krupnik, Spaghetti bolognese. Sok jabłkowy..
Zupa krem z białych warzyw z kaszą jaglaną i gruszką. Gulasz z makaronem razowym i zielonym groszkiem, Napój miętowo-cytrynowy.
Koperkowa z ryżem. Warzywa pieczone w ziołach. Kąski drobiowe w panierce z dodatkiem sosu tysiąca wysp . Sok pomarańczowy.
Fasolowa. Placuszki z cukinii z tzatzikami. Herbata rumiankowa.
Zupa jarzynowa. Pierogi z mięsem. Surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka. Napój malinowy.
Krem z dyni z pestkami słonecznika. Indyk w sosie potrawkowym z ryżem. Bukiet warzyw.
Rosół z makaronem. Pulpet w sosie paprykowym z ziemniakami i surówką colesław. Sok pomarańczowy.
Zupa ogórkowa. Fasolka po bretońsku z bagietką. Kompot wieloowocowy. Mandarynki.
Pomidorowa z makaronem. Ryż z jabłkami i polewą śmietanowo-jogurtową. Herbata miętowa.
Krupnik. Makaron z sosem bolońskim. Kompot śliwkowy
Zupa marchewkowa. Karkówka w sosie własnym z ziemniakami puree. Surówka z kapusty czerwonej i jabłka. Napój wiśniowy.
Zupa porowo-serowa krem. Leczo z kurczakiem i ryżem. Sok jabłkowy.
Barszcz czerwony. Łazanki z kapustą, kiełbaską i boczkiem. Herbata borówkowa. Mandarynki.
Pomidorowa z makaronem. Pierś z kurczaka saute w białym sosie. Ryż. Marchewka duszona z masełkiem.
Krupnik. Kotlet mielony z puree ziemniaczanym i buraczkami. Napój wiśniowy.
Ogórkowa. Makaron z sosem truskawkowym. Herbata malinowa.
Krem z warzyw. Tagliatelle carbonara. Herbata malinowa
Zupa ziemniaczana na wędzonce z kiełbaską. Bitki wołowe z kaszą gryczaną i surówką z ogórka i papryki. Lemoniada
Żurek. Pulpet drobiowy z ryżem. Surówka z marchewki, selera i ananasa. Woda z cytryną i miętą.
Kapuśniak. Zapiekanka meksykańska. Napój malinowo-ananasowy.
Rosół. Pierogi serowo-jagodowe z polewą śmietanową. Herbata miętowa.
Brokułowa. Spaghetti bolognese. Kompot wieloowocowy.
Koperkowa. Pieczone podudzie z kurczaka. Ziemniaki z mizerią. Napój wiśniowy.
Grochówka. Placki z bananami i jabłkami. Herbata miętowa.
Krem z dyni. Gulasz z szynki wp. z kaszą i warzywami. Kompot śliwkowy.
Kalafiorowa. Kotlet z dorsza z ziemniakami puree. Surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka. Rumiankowa
Krem z cukinii i pora. Makaron farfalle z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami. Sok „zimowe jabłko”
Ogórkowa. Kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka meksykańska. Sok pomarańczowy.
Zupa gulaszowa. Kaszka manna z musem z malin. Woda z cytryną i miętą. Jabłko.
Pieczarkowa. Fasolka po bretońsku. Bułka grahamka. Herbata rumiankowa.
Zupa z kapustą pekińską , pomidorami, fasolką i kukurydzą. Kotlet jajeczny z ziemniakami puree i bukietem warzyw.
Pomidorowa z makaronem. Devolaille z ziemniakami puree i fasolką szparagową. Kompot wieloowocowy.
Krem z dyni ze słonecznikiem. Pieczeń wieprzowa z kaszą gryczaną. Surówka colesław. Napój malinowy.
Zupa jarzynowa. Łazanki z kapustą, kiełbaską i boczkiem. Sok pomarańczowy.
Żurek. Pulpet drobiowy w sosie koperkowym z ryżem basmati oraz surówką marchewkowo-selerową z ananasem. Kompot jabłkowy.
Krem z zielonego groszku. Filet z dorsza panierowany. Ziemniaki puree. Kapusta pekińska z pomidorkami w sosie vinaigrette. Herbata miętowa.
Zupa ogórkowa. Kotlet pożarski z ziemniakami puree. Surówka z czerwonej kapusty i jabłka. Woda z cytryną
Zupa z czerwonej soczewicy. Gulasz z szynki wieprzowej z groszkiem. Kasza bulgur. Herbata miętowa.
Koperkowa z ryżem. Gyros z dipem czosnkowym, pieczonymi ziemniaczkami i surówką z sałaty lodowej, ogórka, rzodkiewki, pomidorków i rukoli. Kompot truskawkowy.
Barszcz ukraiński. Ryż z jabłkami i polewą waniliową. Sok z grejpfruta, pomarańczy i cytryny.
Grochówka. Kaszka manna z musem z truskawek. Lemoniada
Krem z papryki. Indyk w sosie potrawkowym z ryżem. Herbata z owoców leśnych.
Pomidorowa z makaronem. Kotlet schabowy z ziemniakami i kapustą duszoną ze śliwką. Kompot gruszkowo-jabłkowy.
Szczawiowa z ryżem. Pierogi serowo-malinowe z polewą waniliową. Herbata miętowa.
Krupnik. Tagliatelle ze szpinakiem. Kompot z owoców mieszanych.
Kalafiorowa. Kotlet mielony z ziemniakami puree. Surówka z kiszonego ogórka, papryki i szczypiorku. Napój wiśniowy.
Zupa marchewkowa. Kurczak po tajsku z ryżem Herbata z owoców leśnych.
Zupa krem z cukinii i pora. Bitki schabowe w sosie pieczarkowym z kaszą i buraczkami. Kompot jabłkowy
Kapuśniak. Filet z łososia pieczony z ziemniakami puree i mizerią. Herbata miętowa.
Pomidorowa z ryżem. Pierogi z mięsem okraszone cebulką. Surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy.
Rosół z makaronem. Udziec z kurczaka pieczony. Ziemniaki. Surówka z sałaty lodowej, ogórka i rzodkiewki w jogurcie greckim. Sok pomarańczowy.
Zupa ziemniaczana z kiełbasą. Strogonow z kaszą jęczmienną. Kompot gruszkowo-jabłkowy.
Zupa jarzynowa. Placki z jabłkami. Jogurt wieloowocowy. Herbata miętowa.
Zupa brokułowa. Makaron z sosem truskawkowym.
Krem z zielonych warzyw. Pulpet w sosie pomidorowym z ziemniakami. Surówka z pora i jabłka. Woda z cytryną i miętą.
Żurek. Leczo z kurczakiem i kaszą bulgur. Herbata z owoców leśnych.
Krem z białych warzyw z gruszką i olejem z pestek dyni. Fasolka po bretońsku z bułką grahamką.. Kompot śliwkowy.
Barszcz czerwony. Filet z dorsza smażony z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka. Herbata miętowa.
Pieczarkowa z makaronem. Bitki wołowe w sosie z kaszą gryczaną i surówką meksykańską. Sok pomarańczowy.
Grochówka. Kotlet z piersi kurczaka z ziemniakami puree i ogórkiem kiszonym. Napój wiśniowy.
Krupnik. Tagliatelle z mieloną łopatką i szpinakiem w sosie serowo-ziołowym. Herbata owocowa.
Rosół z makaronem. Karkówka w sosie własnym z kaszą pęczak. Surówka marchewkowo-porowa. Kompot jabłkowy.
Zupa brokułowa. Gyros z udźca drobiowego z pieczonymi warzywami z dipem tysiąca wysp. Kompot śliwkowy.
Krem z dyni i batatów. Rolada wieprzowo-wołowa z kluskami śląskimi. Modra kapusta. Herbata miętowa.
Barszcz ukraiński. Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z makaronem ryżowym. Sok pomarańczowo-cytrynowy.
Zupa jarzynowa. Łosoś pieczony z sosem cytrynowym. Ryż czarny. Sałata lodowa z ogórkiem, rzodkiewką, selerem naciowym i młodym szpinakiem w vinaigrette. Napój jabłko-wiśnia.
Zupa kalafiorowa. Schab duszony ze śliwką z kaszą jęczmienną. Surówka colesław. Napój wiśniowo-malinowy.
Rosół z makaronem. Fasolka po bretońsku. Bułka kajzerka. Banan. Herbata miętowa.
Pieczarkowa. Kotlet mielony z ziemniakami puree. Buraczki. Woda z cytryną i pomarańczą.
Zupa ogórkowa. Leniwe z masełkiem i bułka tartą. Mus owocowy. Herbata rumiankowa.
Barszcz czerwony. Filet z dorsza smażony z ziemniakami puree. Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka. Herbata owocowa.
Rosół z makaronem. Gołąbki w sosie z ziemniakami. Napój jabłko-wiśnia..
Kapuśniak. Udziec z kurczaka pieczony. Ziemniaki puree. Fasolka szparagowa. Napój malina z cytryną.
Krem z marchewki z pestkami słonecznika. Łazanki. Herbata rumiankowa. Arbuz.
Pieczarkowa z makaronem. Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym z kaszą bulgur. Surówka z kapusty pekińskiej, ogórka i pomidorków w sosie vinaigrette. Kompot jabłkowo-truskawkowy.
Zupa jarzynowa. Pierś z kurczaka panierowana. Ziemniaki puree. Mizeria. Lemoniada. Truskawki na deser
Pomidorowa z ryżem. Gulasz z szynki wp. Kopytka szpinakowe. Buraczki. Kompot wieloowocowy.
Kalafiorowa. Kotlet mielony z ziemniakami puree. Surówka meksykańska. Napój wiśniowy.
Żurek na białej kiełbasie. Kurczak po tajsku z makaronem ryżowym. Woda z cytryną i miętą.
Krem z warzyw. Bitki wołowe w sosie własnym. Kasza gryczana. Ogórek małosolny. Kompot śliwkowy.
Zupa minestrone. Filet z dorsza smażony z ziemniakami. Surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka. Herbata rumiankowa.
Krupnik. Devolaille z młodymi ziemniakami. Surówka z selera, marchewki i jabłka. Sok mandarynkowy.
Gulaszowa. Kaszka manna z musem z malin. Woda z cytryną i miętą.
Rosół. Gyros drobiowy z pieczonymi ziemniakami i dip-em tysiąca wysp. Kompot jabłkowy.
Kapuśniak. Indyk w sosie potrawkowym z ryżem. Koktajl truskawkowo-bananowy.
Barszcz czerwony. Łosoś pieczony z ziemniakami i zielonym ogórkiem. Woda mineralna.
Ogórkowa. Pulpety w sosie koperkowym z ziemniakami. Marchewka z groszkiem. Herbata rumiankowa.
Zupa meksykańska. Tagliatelle ze szpinakiem i fetą. Koktajl malinowy.
Koperkowa. Spaghetti bolognese. Kompot wieloowocowy.
Krem z zielonych warzyw. Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem. Kubuś water plus niespodzianka.
Rosół. De volaille z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej, ogórka zielonego, rzodkiewki w jogurcie. Herbata owoce leśne z cytryną.
Zupa brokułowa. Pulpet wieprzowy w sosie pomidorowym z ryżem. Surówka z kiszonej kapusty i marchewki. Kompot śliwkowy.
Żurek. Tagliatelle z piersią indyka i szpinakiem. Herbata miętowa.
Pieczarkowa. Bitki wieprzowe w sosie z kaszą pęczak. Buraczki. Kompot wieloowocowy.
Zupa z czerwonej soczewicy. Gulasz wołowy z kaszą gryczaną. Surówka z kiszonego ogórka, papryki i szczypiorku. Herbata rumiankowa.
Zupa po tajsku. Leniwe z bułką tartą i masełkiem. Woda z cytryną i listkami mięty.
Pomidorowa z makaronem. Kotlet z mielonego dorsza, ziemniaki puree, surówka marchewkowo-porowa. Kompot gruszkowo-śliwkowy.
Kapuśniak. Pieczone podudzie z kurczaka z ziemniakami i mizerią. Herbata owocowa.
Zupa marchewkowa. Strogonow z kaszą jęczmienną. Kompot śliwkowy.
Kalafiorowa. Kotlet mielony wieprzowy, ziemniaki puree, surówka colesław. Herbata miętowa.
Dyniowa krem. Pulpet z mielonego dorsza w sosie warzywnym z ryżem. Kompot jabłkowo-gruszkowy.
Krupnik. Pierogi z mięsem. Surówka z czerwonej kapusty i jabłka. Napój wiśniowy.
Ogórkowa. Filet z piersi kurczaka z ziemniakami. Surówka z sałaty lodowej, papryki, ogórka, pomidorków w vinaigrette. Lemoniada.
Krem z białych warzyw z gruszką i olejem z pestek dyni. Pulpet z indyka w sosie koperkowym. Marchewka z groszkiem. Kompot śliwkowy.
Pomidorowa. Karkówka w sosie z kaszą pęczak. Ogórek kiszony. Herbata owocowa.
Barszcz ukraiński. Kotlet jajeczny z ziemniakami i fasolką szparagową. Herbata rumiankowa.
Pieczarkowa. Kotlet pożarski, ziemniaki puree. Marchewka z selerem i ananasem. Napój truskawkowy.
Żurek. Kurczak po tajsku z makaronem ryżowym. Woda z cytryną i miętą.
Krem z papryki. Schab ze śliwką z ziemniakami. Buraczki. Herbata malinowa.
Pomidorowa z ryżem. Udziec z kurczaka pieczony, ziemniaki. Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, ogórka, papryki, kukurydzy i rzodkiewki. Kompot jabłkowy.
Rosół. Bitki wołowe w sosie z kaszą jęczmienną. Surówka z kiszonej kapusty. Lemoniada.
Ogórkowa. Makaron farfalle z twarogiem i malinami. Herbata miętowa.
Zupa z soczewicą. Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem. Napój ananasowo-cytrynowy.
Zupa brokułowa. Pulpet wieprzowy w sosie koperkowym, ziemniaki puree. Surówka z marchewki, jabłka i pora. Napój jabłkowo-wiśniowy.
Zupa gulaszowa. Makaron z sosem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.
Krem z dyni. Filet z dorsza smażony, ziemniaki, surówka z białej kapusty, marchewki i kukurydzy. Herbata miętowa.
Żurek z jajkiem. Gyros drobiowy, pieczone ziemniaki z tzatzikami. Kompot śliwkowy.
Barszcz czerwony. Gulasz wieprzowy z warzywami i kaszą bulgur. Woda z cytryną i mięta.
Kapuśniak. Karkówka w sosie własnym z kaszą gryczaną. Marchewka z groszkiem. Kompot.
Fasolowa. Leczo z kiełbasą i makaronem razowym. Mięta.
Szczawiowa z ryżem i jajkiem. Schabowy z ziemniakami i modrą kapustą. Lemoniada.
Zupa tajska. Kaszka manna z jagodami. Woda z cytryną i mięta.
Rosół z makaronem. Mortadela w panierce, ziemniaki, surówka z kiszonego ogórka, papryki i szczypiorku. Kompot ze śliwek i jabłek.
Krem z warzyw. Penne z sosem bolońskim i serem żółtym. Napój kiwi-ananas.
Zupa ogórkowa. Ziemniaki. Kotlet z indyka z fetą i warzywami. Surówka z selera i rodzynek. Rumianek.